FUAR REHBERİ

BANDIRMA TİCARET ODASI’NDA E-MALİYE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Gelir İdaresi Başkanlığınca hazırlanan Vergi Usul Kanunu Tebliğ Taslağı ile e-Fatura ve e-Defter uygulamalarına zorunlu olarak dahil olacak mükellef grupları yeniden belirlenmiştir.  Söz konusu Tebliğ ile zorunluluk kapsamını belirleyen 10 milyon TL’lik ciro sınırı yeni tebliğ taslağında 5 Milyon TL ye indirilerek kapsama yeni mükelleflerin dahil edilmesi ve bu suretle kağıt belge-defter düzenlemekten kaynaklanan mükelleflerin maliyetlerinde önemli tasarruflar sağlanması ve kayıt dışı ekonomi ile mücadeleye önemli katkı sağlaması öngörülmüştür.

Taslak Tebliğ kabul edilerek yayımlanması durumunda ciro sınırı düşürülmüş olduğundan birçok mükellefin e-fatura ve e-defter uygulamasına geçecek olması sebebiyle, mükelleflerin önceden bilgilendirilmesi ve bu kapsamda hazırlıklarını yapmaları için Bandırma Ticaret Odası konferans salonunda Türkkep yetkililerinin yaptığı sunumla bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Ticaret Odası üyeleri, muhasebeci ve mali müşavirlerin katılım gösterdiği toplantı, yapılan sunumların ardından soruların cevaplanmasıyla sona erdi.