FUAR REHBERİ

BANDIRMA TİCARET ODASI KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU'NDAN “ÜRETEN KADINLARA” ZİYARET

Bandırma Ticaret Odası Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri sonrasında işletmelerini açarak üretim yapan kadın girişimcilerin işletmelerine ziyaret gerçekleştirdi.

Doğanpınar Köyü’nde yöresel köy ekmeği imalatı yapan Emine Adıcan ve Manyas Kulak Köyünde katkısız makarna üretimi yapan Serap Karakaş’ın işletmeleri ziyaret edildi.

Ziyaretlerde öncelikle Doğanpınar Köyünde kendi olanaklarıyla yaptığı el emeği köy ekmeğini Bandırma, Gönen ve Biga gibi çevre ilçelere pazarlayarak en güzel girişimcilik örneklerinden birini başaran Emine Adıcan’ın girişimcilik hikayesi dinlendi ve bu işi büyük bir işletme haline getirmek üzere yapılabilecek projeler ve destekler hakkında görüşüldü.

İkinci ziyaret Manyas Kulak Köyü’nde evindeki hayvan damlarını üretim tesisine çevirerek doğal ürünlerden katkı maddesi içermeyen makarna üretimi yapan ve üretimin tüm aşamalarında kadın istihdamı sağlayan Emine Karakaş’a yapıldı. Karakaş ile yapılan görüşmelerde köyde başlayan bu üretimin bölgede yer alan tüm kadınlara öncü olması ve kadın el emeğinin gelir getirici ve istihdam sağlayıcı girişimcilik örneklerine dönüşmesi için yapılabilecek projeler tartışıldı.

Yapılan ziyaretlere Bandırma Ticaret Odası Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Funda Avcı Dedeoğlu, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü Öğretim Üyesi Doç Dr. Harun Yıldız ve Esra Tani ile Kadın Girişiciler Kurulu Üyeleri katıldı.