FUAR REHBERİ

EYLÜL AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Bandırma Ticaret Odası’nın Eylül ayı meclis toplantısı 17 Eylül Pazartesi günü meclis üyelerinin katılımlarıyla yapıldı. Meclis Başkanı Bahadır Çenberci yaptığı açılış konuşmasında; 17 Eylül Bandırma’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. Yıl dönümü olması sebebiyle özel bir gün olduğu, kurtuluş mücadelesinde canını feda eden kahraman şehitlerin rahmet ve minnetle anıldığını belirtti. Ayrıca 13 Eylül’de meydana gelen sel felaketinde zarar gören üyelerin ve şehrin durumundan bahsederek bu gibi felaketlerin bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu. Meclis toplantısında aylık faaliyet raporu sunumunu yapan Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kılkışlı, kelle peyniri coğrafi işaret çalışmalarından, uygulamalı girişimcilik eğitimlerinden, üyelere yönelik yapılacak eğitim planlamalarından, mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu olan meslekler ve Bandırma Ticaret Odası tarafından verilen mesleki yeterlilik belge hizmetleri ile devam eden bina inşaat ve tadilat projelerinden bahsetti.

Olağan meclis toplantı gündeminin görüşülmesinin ardından Ak Parti Balıkesir Milletvekili Mutlu Aydemir ve Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz meclis toplantısının konuğu oldular. Bandırma 17 Eylül Üniversitesi’nde düzenlenen bir programa ve kısa süre önce yaşanan sel felaketinin yaralarının sarılması konusunda merhem olmak için geldiğini ifade eden Ak Parti Balıkesir Milletvekili Mutlu Aydemir; “Ben Balıkesir Milletvekili olarak seçildim ancak siyasi parti fark etmeksizin bütün hemşerilerimin yanındayım. Beni istediğinizde arayıp yardım talep edebilirsiniz. Siyasi parti fark etmez hepinizin işine koşa koşa gelirim” dedi.

Belediyeler kurulduktan sonra şehirde ciddi bir patinaj çektiklerini belirten Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “çünkü belediyeye geldiğimizde sadece oturacak bir masamız vardı, hizmet üretecek birimlerimiz dahi yoktu. Önce belediyeyi yapılandırdık. Bu durum büyükşehir olan tüm belediyelerde yaşandı ve bunların olması bekleniyordu. Büyükşehir büyük bir organizasyon her şey ile beraber düşülmesi gerekiyor. Şu anda belediyemiz olgunlaştı, artık hem hayal edebiliyor hem yapabiliyoruz. Büyükşehir sürecinde Bandırma’dan bizi çok arayanlar oldu. Ama her şey için çözüme gittik ve gitmeye devam ediyoruz” dedi.