FUAR REHBERİ

MANYAS KELLE PEYNİRİ COĞRAFİ İŞARET ALIM SÜRECİNDEKİ ÇALIŞMALAR TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

Geçmiş yıllarda Odamız önderliğinde başlatılan Manyas Kelle Peyniri’ne coğrafi işaret alınması konusundaki çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda Manyas Bölgemizde üretilen ve coğrafi işarete konu olan “Manyas Kelle Peyniri”nin tarihsel geçmişi, üretim aşamaları, üretim yöntemi vs. konularında tespitlerde bulunmak üzere mesleğinde uzman akademisyenler eşliğinde saha çalışması yapıldı.

10-11 Eylül 2018 tarihlerinde yapılan araştırmada Mustafa Kemal Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. Yahya Kemal AVŞAR ile Antropoloji Bölümü Dr. Öğrt. Üyesi Kadriye ŞAHİN ve Özener Marka & Patent Danışmanlık Huriye ÖZENER üreticileri yerinde ziyaret ederek Manyas Kelle Peynirinin hem tarihsel geçmişi hem de üretim süreçleri ve yöntemleri hakkında tespitlerde bulundu.

Saptanan bulguların Üreticilerle paylaşılması amacıyla Manyas Süt Üreticileri Birliği Başkanı Fevzi Karakaş tarafından organize edilen ve Manyas Süt Üreticileri Birliği toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Üreticiler yoğun ilgi gösterdi. Akademisyenler ve danışman tarafından yapılan sunumun ardından Üreticilerin soruları yanıtlanarak toplantı sona erdi.