FUAR REHBERİ

İMAR BARIŞI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ODAMIZDA YAPILDI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen İmar Barışı Düzenlemesi hakkında bilgilendirme sunumu, Odamız ile Balıkesir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü işbirliğinde 09 Temmuz 2018 tarihinde Odamız konferans salonunda gerçekleşti.

Balıkesir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Sadullah Özel ve İmar ve Planlama Şube Müdürü Nurettin Ertekli’nin sunumlarıyla yapılan toplantıda, 7143 sayılı Kanunla Resmi Gazete’de 18 Mayıs 2018 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe giren “Vergi ve Bazı Diğer Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun”da yer alan İmar Barışı hakkında bilgilendirme yapıldı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Sadullah Özel, Kanun’dan faydalanmak isteyen kişilerin e-devlet sistemi üzerinden, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinden veya ilçelerden de tapu müdürlüklerine giderek müracaat edebileceklerini, başvuruların e-devlet üzerinden takip edilebileceğini belirterek, başvuruların 8 Haziran’da başladığını ve 31 Ekim 2018 tarihinde kadar devam edeceğini, Yapı Kayıt Belgesi bedelinin de 31 Aralık 2018 tarihine kadar yatırılabileceğini ifade etti.

Katılımın yoğun olduğu ve çok sayıda gelen soru ile örneklemelerin yapıldığı bilgilendirme toplantısı üç saati aşkın bir sürenin sonunda sona erdi.