FİDAN ÜRETİMİ YAPAN ÜYELERİMİZE YÖNELİK PAZAR ARAŞTIRMASI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Odamız fidan üretimi ve ihracatı yapan ve/veya yapmayı hedefleyen üyelerine yönelik pazar araştırması ve ihracat bilgilendirme toplantısı, odamız personelleri Yalçın AKÇALI ve Sonay İL tarafından 21 Kasım 2017 tarihinde 20 firma temsilcisinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Katılımcılar dünyanın önde gelen dış ticaret verilerini tutan web siteleri ve uluslararası dış ticaret kuruluşlarının web siteleri üzerinden karşılaştırmalı veriler ışığında yaptıkları hedef pazar arayışı sayesinde hangi pazarlara giriş yapıp hangilerinden sakınmaları gerektiğini etkileşimli bir şekilde öğrenme fırsatı buldu.

Toplantının ikinci bölümünde ise Odamız 9. Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Gümrük Müşaviri Bülent ARSLAN tarafından fidan ihracatında dikkat edilmesi gereken hususlar, gümrük işlemleri ve karşılaşılan sorunlar konusunda bilgilendirme yapıldı. Katılımcıların sorularının yanıtlanmasının ardından toplantı sona erdi.