FUAR REHBERİ

KOBİ DESTEK (NEFES) KREDİSİ

İçinde bulunulan ekonomik koşullarda ülke ekonomisinde önemli yer tutan KOBİ’lerin finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak üzere daha önce 2016 yılında ve 2018 yılı başında düşük faizli kredi imkanı sunan Nefes Kredisi Projesinin üçüncüsünün KOBİ Destek Kredisi adıyla tekrar başlatılmasına karar verilmiştir.

TOBB öncülüğünde, Oda ve Borsaların katkılarıyla gerçekleştirilecek KOBİ Destek (Nefes) Kredisinin lansmanı Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Berat Albayrak, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Banka Genel Müdürlerinin katılımlarıyla İstanbul’da gerçekleştirilmiştir.

KOBİ Destek (Nefes) Kredisi 8 bankadan kullandırılacak olup, bu bankalar; Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, İş Bankası, Garanti Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım Bankası olarak belirlenmiştir.

·         Kredi toplamda 18 ay vadeli olup, bunun ilk 6 ayı anapara ödemesiz (üyeler ilk 6 ay kredinin sadece faizini ödeyecekler) takip eden 12 ay aylık eşit taksitli olmak üzere toplam 18 ayda geri ödenecektir. Vadenin uzatılması veya kısaltılması mümkün değildir.

·         Kredinin brüt faiz oranı / aylık % 1,85’dir.

·         Kredi azami limiti (grup iştirakleri dâhil) 50.000 TL’dir.

·         Kredi değerlendirme sürecinde Odamız’ın kredi onayına ilişkin herhangi bir etkisi ve referans olma durumu olmayacaktır.

·         Protokol imzalanan bankalar KGF’ye ödenecek %0,03 kefalet başvuru bedeli ve komisyonu dışında herhangi bir masraf komisyon talep etmeyecektir.

·         KOBİ'lerin KOBİ Destek (Nefes) Kredisi'ne başvurabilmeleri için öncelikle Odamıza gelerek “KOBİ Destek (Nefes) Kredisi Başvurusu İçindir” ibaresini içeren Faaliyet Belgesi almaları, (bu belge olmadan banka talep kabul etmeyecektir), daha sonra belirlenen bankalara giderek bankanın talep edeceği kredi evrakları ile söz konusu krediye müracaat etmeleri gerekmektedir.

·         “KOBİ Destek (Nefes) Kredisi Başvurusu İçindir” ibareli faaliyet belgesi Odamızda ücretsiz olup, belgeyi firma adına herhangi birisi alabilmekte ve herhangi bir talimat, yazı, vs. gerekmemektedir.